Bearbejdning med præcision

Den globale, aldrende befolkning er drivkraften bag den ekstraordinære vækst på markedet for medicinsk udstyr, hvilket stiller store krav til leverandører inden for denne sektor, både hvad angår produktkvalitet og leveringstider. Vi undersøger de vigtigste bearbejdningsproblemer og tilbyder nogle løsninger

Demografien i den stadig voksende ældre generation spiller en vigtig rolle i væksten inden for den medicinske sektor. Uanset om det er ortopædiske midler såsom knæ- eller hoftedele, knogleskruer eller kirurgiske instrumenter, dental eller ortodontiske implantater, fortsætter markedet med at vokse hurtigt og stiller stadig flere krav til leverandøren. Ydermere er det udstyr, der fremstilles, lavet af eksotiske metaller såsom titanium eller koboltkrom, der kræver højtydende maskiner og de nyeste innovative produktionsløsninger.

De leverandører, som har investeret i den nyeste spåntagende teknologi, står stærkt mht. opfyldelse af kravene, både med hensyn til den produktkvalitet og korte leveringstid, der forventes af de store aktører inden for sektoren. Specielt medicinsk produktion hos de mange underleverandører kræver kompakte maskiner, som kan udføre flere opgaver med henblik på produktion af de komplekse emner, der eksempelvis kræves til ortopædiske instrumenter.

LØSNINGER TIL HASTIGHED OG PRÆCISION

Løsninger til hastighed og præcision

Medicinske producenter kræver højhastighedsmaskiner, som kan skære små, komplekse emner i hårde materialer. Dette skal kombineres med højtydende højhastighedsspindler, der kan fremstille overlegen overfladefinish. Men selv om bearbejdningen er kompleks, og kvalitetsstandarderne er høje, kan det ikke komme på tale at gå på kompromis mht. produktionseffektiviteten, da industrien konstant er på jagt efter lavere omkostninger.

Af disse grunde er Mazak-maskinerne i INTEGREX i-serien det betroede valg for mange fabrikanter af medicinsk udstyr over hele verden, idet denne serie tilbyder DONE-IN-ONE-løsninger med fuld multi-tasking og 5-akset bearbejdning, som kan fremstille de påkrævede konturer og former med den overlegne emneoverfladebearbejdning, der forventes. INTEGREX i-100ST, og søstermaskinen i-150, er ideelle til fremstilling af små, komplekse emner. Maskinerne kombinerer funktionerne i et kraftigt drejecenter med et fuldt fungerende 5-akset bearbejdningscenter til fremstilling af emner i enkelt-opstillinger, og som tilbyder dramatisk reduceret cyklustid og forbedret emnenøjagtighed. Med 5-akset bearbejdning kan der opnås større produktionsfordele, når man kombinerer den med en automatiseringsløsning.

Den kompakte INTEGREX i-100 BARTAC-ST multi-tasking-maskine, med klassens største stangdiameterkapacitet på 102 mm, anvender to drejespindler, et nedre værktøjsrevolverhoved og en fuldt udstyret B-akse, der har en fræsespindel til fuld 5-akset bearbejdning og DONE-IN-ONE-operationer, hvilket gør den perfekt til bearbejdning af små, komplekse emner såsom kirurgiske instrumenter og hoftestammer. Maskinens Intelligent stangladesystem, kombineret med integreret emneafladning, optimerer ubemandet drift i mørke, hvilket kan reducere produktionsomkostningerne drastisk.

LØSNINGER TIL VANSKELIGT BEARBEJDLIGE MATERIALER

Vanskeligt bearbejdelige materialer

Højhastighedsskæring af vanskeligt bearbejdelige materialer såsom titanium og ikke-jernholdige metaller er en forudsætning for mange medicinske producenter, især hvis man producerer ortopædiske dele såsom knæ- og hofteled.

VARIAXIS i-500 er et ideelt valg til denne type arbejde med evnen til at udføre multipel og kompleks-buet overfladebearbejdning på små emner med højpræcise krav. Altafgørende for denne type bearbejdning er, at den kræver høj hastighed kombineret med nøjagtighed, og VARIAXIS kan tilbyde ekstraordinære produktivitetsniveauer pga. det tilgængelige udvalg af spindler, herunder den ekstremt hurtige 25.000 o/min-spindel.

DREJELØSNINGER TIL MEDICINALINDUSTRIEN

Drejeløsninger

Man skal dog stadig huske på, at det ikke er alle medicinske anvendelser, der kræver enten 5-aksede eller multi-tasking-løsninger. Mange anvendelser kræver ganske vist en drejeløsning, men en drejeløsning der kombineres med høj spindelkraft.

Den ideelle løsning til den medicinske sektor er QUICK TURN 250 MSY, et højtydende drejecenter, der er udstyret med to spindler og Y-akse-kapacitet, og som kan prale med et nydesignet værktøjsrevolverhoved med Mazaks nye Smooth Mill Drive med 10.000 o/min. Maskinen er også udstyret med den ergonomisk designede SmoothG-styring inkl. 3D Assist for hurtig og effektiv programmering samt det forbedrede Intelligent Thermal Shield for optimeret bearbejdningsnøjagtighed.

FREMSTILLING AF MEDICINSK UDSTYR

Medicinsk udstyr

Den medicinske sektor omfatter også produkter som hospitalsmøbler, der kræver rørskæringsfunktioner. Mazak SPACE GEAR 510 Mk II er en 2D/3D-laserskæremaskine, der kan skære enten flade plader eller rør og profiler, ved hjælp af en CNC-roterende borepatron og støtter til lange emner.

3D-tilstanden muliggør brug af et kompakt skærehoved med ±360°-rotation i A-aksen og ±135° i B-aksen for at opretholde en normal skærevinkel til alle præfabrikerede skulptur-overflader. En berøringsfri profilereringsanordning opretholder en konstant kollisionsafstand og undgår at skæmme emnet. De i alt seks CNC-styrede akser muliggør skæring af vinklede detaljer i forberedte svejseemner. Skæring i reflekterende materialer som fx aluminium, guld, kobber, messing og bronze med CO2-laser har altid været problematisk. En mulighed for den medicinske sektor er laserskæreserien OPTIPLEX FIBER, som er designet til at forarbejde reflekterende materialer med større hastigheder end dens CO2-modstykke og dermed reducere driftsomkostningerne betragteligt.

OPTIPLEX FIBER-serien er også udstyret med Zeta 9-teknologi, som omfatter seks intelligente opstillingsfunktioner og tre intelligente overvågningsfunktioner, der er designet til at reducere operatør-afhængighed og forbedre produktionsmængden og skærekvaliteten. Intelligente funktioner omfatter automatisk dyseskift, fokuspositionering samt auto-profiler-kalibrering, mens de intelligente overvågningsfunktioner omfatter detektering af gennemboring, plasma og brænding. Den medicinske sektor kræver et stort udvalg af forskellige bearbejdningsanvendelser, fra ortopædisk til kirurgisk, foruden hospitalsudstyr. Vores råd er at indgå partnerskab med en maskinleverandør, der kan tilbyde den nødvendige vifte af maskiner og anvendelses-support, der vil gøre dig i stand til at vælge den bedste bearbejdnings- og automatiseringsløsning i forhold til dine specifikke krav.