Løsninger til marine bearbejdning

Rækken af forskellige komponenter, der kræves af marine sektoren stiller store krav til sine leverandører. Vi tilbyder producenter indenfor denne sektor nogle løsningsforslag udfra de mange udfordringer,  som producenten har ved bearbejdningen.

Marine sektoren er usædvanligt forskelligartet, den omfatter alt fra skibsbygning og reperationer til sejlsport. En bred vifte af komponenter efterspørges i et stort udvalg indenfor metaller, herunder aluminium, kobolt, rustfrit stål, titan og bronze.

Virksomheder med CNC bearbejdning indenfor denne sektor investerer i ny teknologi for at forbedre muligheder, produktivitet og kvaliteten af produktet. Multi tasking maskiner, der kan reducere antallet af operatører, set-ups og flytning af tunge emner på et værksted og til gengæld forbedre kvaliteten af det færdige produkt, har stor betydning i denne sektor.

Emner med store diameter

Emner med store diameter

INTEGREX e-H serien indenfor multi-tasking maskiner er idelle til tunge emner med stor diameter, såsom bearbejdning af en pin bolte til et udtrækkeligt køl. Med INTEGREX kan alle operationer udføres i et enkelt set-up, herunder drejning, fræsning og boring uden at skulle flytte emnet til en anden maskine for at udføre sekundære opgaver.

En E-420H har en udsædvanlig stor bearbejdsnings flade med et max. sving på 670mm, som muliggør bearbejdning af store emner. Bearbejdning fladens størrelse samt multi-tasking funktionen komplimenteres af en høj effekt på 4.000 rpm. på  hovedspindel og 12.000 rpm. på fræse spindlen. Den er i stand til at fjerne store mængder af metal og samtidig opretholde fremragende produktivitet. Evnen til at producere komplekse emner med stor diameter, såsom tandhjul, er af afgørende betydning i marine sektoren. VTC800 / 30SLR er et vertikalt bearbejdningscenter udstyret med 1.000 mm integreret rundbord og B-akse som kan yde fuld 5-akset bearbejdning kombineret med Mazak's højtydende 18.000 rpm. mill spindel.

Kapacitet og fleksibilitet indenfor bearbejdning

Kapacitet og fleksibilitet indenfor bearbejdning

Det centrale element i maskinen er dens kapacitet og fleksibilitet indenfor bearbejdning, hvilket gør den ideel til en række emner, som anvendes indenfor marine sektoren, herunder emner med stor diameter på op til 3.500 mm i længden og 820 mm i bredden og samtidig udnytter den fulde kapcitet i dens klasse. Som med alle Mazak produkter er ergonomi nøglen til maskinens design filosofi og SLR er udstyret med en stor døråbning, som giver optimal adgang til ladning, opstilling og afladning. VTC 800/30SLR fås også med SIEMENS SINUMERIK 840 sl CNC styring til de maskin brugere, som er standardiseret på Siemens styring.

Skæring af komplekse geometriske funktioner

Skæring af komplekse geometriske funktioner

Komponenter til marine industrien omfatter ofte komplekse geometriske funktioner, der kun kan bearbejdes ved hjælp af 5-akset kapacitet, såsom marine propeller. Variaxis produkt serien er ofte valgt til denne sektor, da den tilbyder muligheder for at udføre komplekse, krumme overflade bearbejdninger på emner i et enkelt set-up.

Inkluderet i Variaxis serien er klassens førende Variaxis j-600 / 5X. Denne maskine er meget produktiv med en bred roterende B-akse (+90° to -120°), samtidig med stor nøjagtighed og stærk konstruktion, der udnytter de liniære guides på alle akser samt på roterende akser.

Dreje løsninger med høj effekt

Dreje løsninger med høj effekt

Maskiner til drejeløsninger som kræver høj effekt har altid været en vigtig maskine indenfor marine sektoren. Specielt maskiner, der kan dreje store spindel boringer, såsom marine kardanaksler. SLANT TURN maskinen er ideel til dette arbejde, som er en kraftfuld, højt moment, heavy-duty, big-bore drejecenter til store dreje applikationer. Vigtigst er det at den giver en max. sving på 1.070 mm og en max. diameter på opt til 860mm, så maskinen kan nemt håndtere store emner.

Applikationer til marine branchen, som kræver skæring af tunge emner, er Mazak's MEGATURN vertikal dreje center den idelle løsning. MEGATURN NEXUS 900M kan foreksempel kombinere drejning og bearbejdnings opgaver og forbedre nøjagtigheden og øge produktiviteten gennem reduceret tid på set-up og håndtering af emnet. Maskinens konfiguration indeholder kapacitet af roterende milling værktøj og er ideel til bearbejdning af hårde meterialer, såsom rustfrit stål, titanium og andre legeringer.

Rækken af forskellige produkter, som fremstilles af producenter indenfor marine branchen er enorm, komplekse geometrier, der kræver 5-akset kapacitet. Vores råd er at blive partner med en maskin leverandør, som kan tilbyde den nødvendige bredde af maskiner og applikations support, der vil gøre dig i stand til at vælge den bedste bearbejdning og automatiserings løsning til dine specifikke krav.