Ergonomi

Yamazaki Mazak har altid fokuseret på ikke blot at forbedre maskinens ydeevne, men også maskinens ergonomi for at opnå uovertruffen brugervenlighed.

Fremragende tilgængelighed

Operatøren har fremragende adgang til bordet fra maskinens forside, hvilet gør arbejdet med ladning/afladning af emner og maskinopsætning bekvemt.

 

(Vist VARIAXIS i serie)

Praktisk ladning/afladning af emner

Uovertruffen adgang til maskinbordet for bekvem ladning/afladning af emner. En hængekran kan nemt bruges til ladning/afladning af tunge emner og fiksturer takket være det automatiske indtræknings-topdæksel.

(vist VARIAXIS i-500 topdæksel åbner separate)

Praktisk adgang til værktøjsmagasin

Værktøjsmagasinet er placeret på forsiden af maskinen, hvilket eliminerer den tid, der ellers gik med, at operatøren skulle gå frem og tilbage mellem maskinens for- og bagside.

(Shown INTEGREX i series)

Stort vindue

Det store vindue i fordøren gør det nemt for operatøren at overvåge emnebearbejdningen.

Justerbart CNC-touchpanel

Betjenings-touchpanelet kan vippes i den optimale position, så det passer til enhver operatørhøjde og gør betjeningen ubesværet.

SAFETY SHIELD

Når en operatør manuelt flytter maskinens akser til opsætning, værktøjsmåling eller skift af platter, viser CNC en synkroniseret 3D-model på skærmen for at kontrollere for evt. maskinkollisioner. Hvis der opstår en maskinkollision, stopper maskinbevægelsen automatisk. Denne funktion er også virksom under automatisk drift.

VOICE ADVISER

Verbal support for maskinopsætning og bekræftelse af sikre forhold