Store maskiner til energiudfordringen

Den globale energisektor kræver høj produktivitet, enestående kvalitet og hurtig ekspeditionstid af sine leverandører. I denne artikel undersøges de bearbejdningsudfordringer, som energileverandører står overfor, og der tilbydes nogle løsninger.

Energisektoren har haft noget af en splittet personlighed i de seneste år. Mens elproduktionen har holdt sig flydende, drevet frem af de fortsat høje energikrav fra forbrugerne og industrien, er olie- og gassektoren blevet ramt af de faldende oliepriser.

Men selv om de to sektorers skæbne er meget forskellig, har den forsyningskæde, som fremstiller mange af de komponenter, der anvendes af de store olieproducenter og energigeneratorer, reageret ensartet på de forskellige krav, der er blevet stillet til den. Investeringer i ny teknologi har fortsat fundet sted med det formål at forbedre produktiviteten, bevare indtjeningen, reducere leveringstiderne og forbedre komponentkvaliteten.

LØSNINGER TIL STORE KOMPONENTER

Store komponenter

Fællesnævneren for hele energisektoren, hvad angår bearbejdning, er ganske enkelt størrelsen og vægten af de komponenter, der skal fremstilles. Inden for olie- og gassektoren drejer det sig om borerør, beklædninger, borehovedudstyr og undersøiske ventiler, mens sektoren for elproduktion er domineret af rotoraksler og -skiver, beklædninger, kompressorhjul og generatoraksler.

Som følge heraf har multi-tasking-maskiner, der kan reducere antallet af operatører, opstillinger og flytninger af store komponenter omkring på et maskinværksted, og dermed forbedre kvaliteten af ​​det færdige produkt, stået højt på sektorens prioritetsliste.

Multi-tasking-maskinerne i INTEGREX e-H-serien er ideelle til denne type tunge aksel-emner med stor diameter, fordi de er i stand til at udføre samtlige operationer i én enkelt opstilling, herunder drejning, fræsning, udboring og boring, uden at komponenterne skal flyttes til andre maskiner.

Her er det af afgørende betydning, at selv den mindste af maskinerne i e-H-serien, nemlig e-420H, har et stort arbejdsrum med et maksimalt sving på 670 mm, hvilket muliggør skæring af store komponenter. Et arbejdsrum af denne størrelse kombineret med multi-tasking-funktionen komplimenteres af en høj effekt på 4.000 o/min på hovedspindlen og 12.000 o/min på fræsespindlen, der er i stand til at fjerne store mængder metal og samtidigt opretholde en fremragende produktivitet.

I den øverste ende af e-H-skalaen finder vi INTEGREX e-800H, som har en stor Y-akse-slaglængde på 800 mm, hvilket gør den ideel til fremstilling af ekstrastore emner. Maskinen har tilstrækkelig kraft, moment og nøjagtighed for uovertruffen kapacitet til metalfjernelse ved bearbejdning af emner med belastningskapaciteter på op til 15 tons. Det er også ekstremt vigtigt, at maskinen er udstyret med en lang borestang (LBB), som kan bore i store dybder, og et stift værktøjsholdersystem med fire spændeenheder for forbedret bearbejdningskapacitet og stivhed, når der bearbejdes store komplekse indvendige detaljer, der er fælles for mange anvendelser.

DREJNING AF EMNER MED STOR DIAMETER

Drejning af emner med stor diameter

Drejning af emner med stor diameter, inden udførelse af sekundære operationer, såsom bearbejdning, udboring og boring, er en vital egenskab, der kræves af maskiner, der benyttes inden for energisektoren. INTEGREX e-V-serien af multi-tasking-maskiner kombinerer fuld 5-akset bearbejdning, tunge drejeoperationer og paletteskift-funktioner til forarbejdning af store, yderst komplekse emner såsom undersøiske ventiler. Evnen til at udføre flere operationer i én enkelt opstilling gør det muligt for producenterne at mindske de unøjagtigheder, der opstår, når der flyttes tunge emner mellem flere arbejdsstationer, og samtidigt reducere lagerbeholdningen af ufærdige emner.

Højeffektiv drejning og kapacitet til store emner har altid været vigtige maskinattributter for leverandører til energisektoren. SLANT TURN er den ideelle løsning i form af et kraftfuldt drejecenter med højt moment og stor boring til store emnedrejeopgaver såsom oliefeltrør og beklædninger, rørledningsstyreventiler og turbinehjul. Men vigtigst af alt kan den tilbyde et maksimalt sving på 1.040 mm og en maksimal bearbejdningsdiameter på op til 910 mm, hvilket gør det let for maskinen at bearbejde store komponenter.

LØSNINGER TIL OLIE- OG GASEMNER

Olie- og gasemner

Især mht. olie- og gasemner er det ikke altid muligt at dreje meget store emner som fx ventiler. Mazaks ORBITEC 20 er et bearbejdningscenter til store emner, der giver mulighed for at fremstille ægte drejede overflader på emner, der er vanskelige, eller for store til, at rotere.

ORBITEC reducerer opstillingstiden og forbedrer produktionsmængden for store, tunge og akavede emner som dem, der ofte findes inden for energibranchen. Maskinens patenterede hoveddesign-teknologi gør det muligt at udføre en lang række forskellige operationer herunder plandrejning af flangeoverflader, udboring af koniske huller, gevindskæring, planfræsning og endefræsning, i én enkelt emneopstilling.

Som omkostningseffektivt, innovativt ventillegeme-produktionscenter kan ORBITEC 20 udføre mere end 75% af ventil-anvendelserne i én opstilling og samtidigt opretholde de høje tolerancer, der efterspørges af sektoren.

 

SKÆRING AF MINDRE KOMPONENTER

Mindre komponenter

Det er dog ikke alle energikomponenter, der kræver enorme arbejdsrum. Mange leverandører til energisektoren kombinerer store multi-tasking-maskiner som fx e-V- og e-H-serien med mindre maskiner, der kan tilbyde enestående ydeevne under fremstillingen af eksempelvis ​undersøiske ventiler.

Maskinvalget for mange leverandører er INTEGREX i-serien, der har højtydende hoved- og fræsespindler. På INTEGREX i-400, for eksempel, kan hovedspindlen klare 3.300 o/min, mens fræsespindlen yder 12.000 o/min. INTEGREX fås nu med integreret lang borestangs-håndtering og med en ny vange på 2,5 meter, hvilket giver endnu større forarbejdningskapacitet.

Omfanget af ​​forskellige produkter, der fremstilles af leverandører til energisektoren, er enormt; men de fælles attributter, der efterspørges på maskinerne, er fleksibilitet, præcision og produktivitet. Vi anbefaler, at man indgår partnerskab med en maskinleverandør, der kan tilbyde den nødvendige maskinbredde og anvendelsessupport, der vil gøre dig i stand til at vælge den bedste bearbejdnings- og automatiseringsløsning i forhold til dine specifikke krav.