Mazak afslører løsninger til Industry 4.0 på EMO 2017

Industri 4.0 vil blive placeret i centrum af Yamazaki Mazak's EMO 2017 stand med afsløring af virksomhedens iSmart fabriksconsept sammen med 25 nye maskiner, herunder 15, der har verdens debut.

Mazak's Industry 4.0 infrastruktur udnytter iSmart fabriksconseptet, der gør det muligt for maskin operatører at udføre det afgørende trin fra automatiseret celleproduktion til fremtidens helt sammenhængende Industry 4.0 fabrik.

Mazaks iSmart Factory er centreret om tre fokus områder, nemlig SMOOTH Technology, den nye SmartBox, som giver hurtigere dataanalyse med øget sikkerhed, og MT Connect standard kommunikations protokollen. Alle elementer kombineres for at lette tids fordeling af fremstillingsdata mellem produktionen og kontorer, hvilket resulterer i kortere produktionstider, reduceret lagerbeholdning og lavere indirekte lønomkostninger for producenterne.

SMOOTH Technology, der omfatter verdens hurtigeste CNC og Smooth Process Support factory mangement software, ligger i centrum for Mazaks Industry 4.0 infrastruktur, fordi den har kapacitet til at reducere bearbejdning med 30 procent, samt forbinder hele maskin parken og giver overvågning og analyse af tidsforbruget.

Udover SMOOTH Process Support modulerne, såsom SMOOTH Scheduler og SMOOTH PMC, er CNC'en også udstyret med en række nye programmer, der vil blive lanceret på EMO 2017. Den første er Mazak API (Application Programming Interface), som gør det muligt at andet software (ikke Mazak), såsom automatiseringsudstyr, kan integreres i den komplette pakke af SMOOTH CNC'er. Udover dette er der den nye Smooth Spindle Analytics software, der giver øjeblikkelig spindel vibrations rapportering og analyse.

Mazak's nye SmartBox har muliggjort en mere effektiv og sikker databehandling, ved hjælp af Ciscos FOG computerkoncept, udvider SmartBox effektivt cloud computing og kommer tættere på, hvor dataene produceres. Dette gør det muligt at analysere følsomme data og handle sikkert med optimal hastighed, med kun udvalgte data sendt til skyen til historisk analyse og langtidsopbevaring. Cybersecurity maksimeres af en state-of-the-art Cisco netværksplatform og Layer3 Managed Switch, der er industrialiseret til fabriksmiljøet. SmartBox kan interface med enhver maskine udstyret med en MT Connect-adapter uanset fabrikant, alder eller CNC-type. Ældre maskiner kan også sluttes til SmartBox med tilføjelsen af Mazaks nye SensorBox.

Det sidste fokus område indenfor Mazak's iSmart Factory koncept, er brugen af MT Connect standard kommunikations protokol, som muliggør krydskommunikation af flere forskellige maskiner på fabrikken eller værkstedet og muliggør udnyttelse af maskinoplysninger i et standardiseret format.

Under udstillingen vil hver af Mazaks 25 maskiner, som er konfigureret i seks forskellige bearbejdningszoner, blive tilsluttet produktions informationer ved hjælp af virksomhedens Industry 4.0 infrastruktur.

INTEGREX i-500 udvider kapaciteten i den succesfulde Mazak's Integrex serie og har et modulopbygget koncept, der giver kunderne mulighed for at matche den krævede maskinspecifikation til deres applikation.  INTEGREX i-500 kombineres med en anden maskine, der vises for første gang, INTEGREX i-800V / 8, der kombinerer fuld 5-akse fræsning, kraftfulde drejebevægelser og pallet skiftende muligheder for hurtigt at behandle store, meget komplekse dele, såsom jetmotorkomponenter på en lodret platform. Begge maskiner debuterer på EMO 2017 og vil producere ved Mazaks SmoothX CNC, hvor besøgende på standen vil opleve produktivitetsniveauet, der kan være fra fuld integration til iSmart Factory konceptet.

Mazaks 5-akse område på standen vil der blive centreret om tre ekstraordinære nye maskiner. Den nye HCR-5000S, som har verdens debut, er et kompakt højtydende horisontalt bearbejdningscenter, der er velegnet til luftfartssektoren til fremstilling af mindre konstruktioner. Maskinen er udstyret med en højtydende hovedspindel og er i stand til ultra hurtig acceleration med fremragende jerk kontrol for at levere meget nøjagtige færdige emner.

Ved siden af i 5-akse området er VARIAXIS i-300 AWC, som er en kompakt automatiseringsløsning udviklet fra Mazaks stærkt vellykkede VARIAXIS-sortiment kombineret med automatiseringsteknologi fra deres PALLETECH-løsninger. Maskinen har en gantry-box struktur som leverer høj nøjagtighed og et udvideligt værktøjsmagasin på op til 505 værktøjer, hvilket gør det ideelt til et højt mix, lav volumen produktion og lights out bearbejdning. 5-akse området omfatter også en helt ny specialiseret die & mold maskine, UD-400 / 5X, som er i stand til 42.000 omdrejninger pr. minut, 1,0G acceleration og en ultra høj jerk rate.

I det horisontale område er HCN-5000 blandt de stand-out maskiner udstyret med et MPP500 automationssystem. 16-stationens MPP, som betyder Multi Pallet Pool, er designet til at tilføje automatisering til single maskiner. Den indeholder softwareprogrammet SMOOTH MPP med avancerede planlægningsfunktioner, analyse af produktionsresultater og systemudnyttelse, som også kan fås eksternt på pc'er og smartphones. Pladsbesparende design som bruger mindre gulvareal end det traditionelle PALLETECH system og er ideel til lange perioder med ubemandet produktion.

Et af højdepunkterne i dreje området er Mazaks QUICK TURN 250M.  Den er opstillet med et automatiseret robotsystem, som er integreret med Mazaks SmoothG CNC, som muliggør fuldstændig kontrol af fremstillingscellen fra CNC'en, samt datadeling og analyse i tidsforbrug. Robotcellen som er nem at programmere, giver mulighed for en automatiseret løsning, som er fleksibel og med høj produktivitet, ideel til små og mellemstore emner, der passer til en række applikationer.

I det vertikale bearbejdningsområde fremhæves den engelsk produceret VCN-530C, som er udstyret med en ny designet 18.000 rpm. high-speed spindel, ballscrew køling på X-,Y- og Z akser og har et 40 stk. værktøjsmagasin. Maskinen er specifikt rettet mod underleverandør markedet.

I det vertikale bearbejdningsområde er der også en VTC-760C, som er udstyret med Siemens Sinumerik 828D-styring, hvor maskinens ydeevne og data stadig kan analyseres, som en del af Mazaks iSmart Factory koncept gennem brug af MT Connect og SmartBox.

Det endelige højdepunkt for besøgende på Mazak-standen er den første europæiske fremvisning af nyeste maskine til additiv fremstilling, VARIAXIS j-600AM. Det er den nyeste tilføjelse til Mazaks voksende additiv portefølje som er til rådighed for kunder på det europæiske marked, og VARIAXIS j-600AM anvender et innovativt Wire Arc-type metalaflejringssystem til at tage additivprocessen til et endnu uset hastighedsniveau. Det gør det muligt for producenterne hurtigt og nemt at dyrke delfunktioner, og derefter anvende maskinens avancerede 5-akse multiflade subtraktive evner til at producere præcisionsdele komplette i enkeltopstillinger. VARIAXIS j-600AM drager også fordel af en 12.000 omdrejninger spindel kombineret med et roterende B og C akses trunnion bord. Den er velegnet til en bred vifte af applikationer, herunder produktion og reparation af dele til luftfart- og olie- og gasindustrien.

Richard Smith, European Group Managing Director hos Yamazaki Mazak kommenterede: "På EMO 2017 demonstrerer Mazak sit klare lederskab i udviklingen af en robust infrastruktur til anvendelse af Industry 4.0. iSmart Factory konceptet, som kombinerer SMOOTH Technology, SmartBox og MT Connect, giver besøgende en vision om den helt forbundne fabrik.

Han fortsatte: "Med 15 state-of-the-art maskiner, der har deres verdens debut, er vores mål at vise, at den forbundne fabrik i "fremtiden" er her i dag. I sidste ende vil Industri 4.0 kun blive et stadig vigtigere element i den moderne fremstilling, og Mazak er fast besluttet på at sikre, at vores kunder ser muligheden og realiserer det fulde potentiale i deres produktionskapacitet. Vi ser meget frem til at dele disse visioner med vores kunder fra hele Europa på EMO 2017."