McLaren-Honda forlænger eksklusivt partnerskab med Mazak

McLaren-Honda har yderligere udvidet sin kontrakt med Yamazaki Mazak, idet producenten fortsætter i sin rolle som eneste officielle leverandør af CNC-værktøjsmaskiner til McLaren-Honda Formel 1-holdet.

Mazak har leveret til holdet i 18 år og har i øjeblikket i alt 33 maskiner installeret på McLaren Technology Center i Surrey, herunder multi-tasking og multi-axis maskiner fra INTEGREX og VARIAXIS serien.

Denne seneste kontraktudvidelse vil se otte ekstra nye maskiner installeret, herunder tre VERTICAL CENTER PRIMOS-maskiner, fire UK-fremstillede VERTICAL CENTER NEXUS 530C maskiner og en enkelt QUICK TURN COMPACT 300 ML drejecenter.

Siden starten af ​​partnerskabet med Mazak i 1999 har holdet vundet to verdensmesterskaber og 62 grand prix løb. Mazak-maskinerne leverer en vital intern engineering support, der sikrer, at bilerne er så konkurrencedygtige som muligt.

McLaren Group COO Jonathan Neale kommenterede:

"I betragtning af mængden af præcisions metal bearbejdning i materialer som titanium, aluminium og rustfrit stål, som kræves for at levere en F1-bil klar til start, ligger vores maskinbutik i centrum for McLaren-Honda-ingeniørprogrammet. Vores samarbejde med Mazak er baseret på Mazak-maskinernes fremragende produktionskapacitet og det tætte forhold, der kommer fra at arbejde sammen med en betroet leverandør i mange år.

"For 2017 sæsonen har vi ændret hver enkelt Mazak-made komponent for at imødekomme ændringerne i F1 regler. At have 33 stærke værktøjsmaskiner opstillet hos os af yderst præcise, robuste og pålidelige maskiner, giver os selvtillid til at foretage sådanne ændringer mellem sæsonerne. "

Han fortsatte:

"For at sætte spørgsmålet i kontekst, i den første uge i februar alene, blev der foretaget 560 bearbejdnings opgaver, der hver især kompromitterede en ordre på op til seks dele. Dette beløb sig til næsten 3.000 dele om en uge. Underleverancer, der ikke ville være mulige, givet de stramme tidsskalaer, vi arbejder på mellem sæsoner, så vi sætter stor tillid til vores Mazak-værktøjsmaskiner, som vi ved, at de får arbejdet gjort. 2017 er allerede ved at blive en spændende sæson, og vi er glade for at have Mazak om bord igen."

Marcus Burton, den europæiske koncerndirektør for Yamazaki Mazak, kommenterede: "F1 er et af verdens mest udfordrende sportsgrene, og kravene til både føreren og bilen i et løb kræver et stort teknisk netværk, der gør det muligt for dem at stå klar til start uge efter uge.

"McLaren-Honda er et af de kendte navne i F1 løb og det er en stor ære at kunne fortsætte vores eksklusive leveringer af værktøjsmaskiner til maskinforretningen på McLaren Technology Center. Både McLaren Honda og Yamazaki Mazak lægger stor vægt på kvalitet og præcision i fremstillingen af ​​deres respektive teknologier, og jeg føler, at disse fælles værdier er integreret i vores vellykkede samarbejde igennem årene. Alle hos Yamazaki Mazak ser meget frem til at se McLaren Honda i 2017 F1 sæsonen, og vi følger deres fremskridt nøje. "